Renerabbitt

Anyone else experiencing program crashes on the new update

Recommended Posts

Upon closing different file in the last few days I've experienced 3 program crashes. Seems a bit unstable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not me... oh wait, I didn't update :) 

Hopefully, something Chief is aware of.  If not, best to report it I'd think.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We had one computer that Chief just closed out of the blue on 3 times after the update today.  The other licenses have not had the issue even after the update.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I've had a CTD a few times after the latest update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm using it now to complete an enormous house plan and I did notice that every edit was slower, but I kinda forgot about the update and that it might be the reason. It's taking about 10-15 seconds to complete a simple task like moving a wall over by a few inches.

I'll do a restart and I'll let you know if I notice anything. If any file will cause a crash, it's the one I'm completing now!

Share this post


Link to post
Share on other sites

My update crashed my session while it was being downloaded. Had to restore plan from auto save, lost 15 min of work.

But no crashed while using the update.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If I do an UPDATE ALL VIEWS in layout,  when done,  I have to quit CA and restart....  but I think this was happening before I updated.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep same here.  I updated Chief and since then two crashes in one day. I also noticed excessive time wait for tasks too. One was an SEH error, the other when I used the undo button the whole thing just closed up shop. I have all my drivers for everything updated.  I hope theres another update to the update to wrap X11 up nicely before X12 comes out for those of us who dont upgrade every year.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been having the program just shutting down whenever it feels like it since the last update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/21/2019 at 12:35 PM, Renerabbitt said:

yeah this happened..ugh:

 

Any word back yet ?  Looks like you are closing with the text box selected. Might have something to do with macro execution. Is it reproducible with or without the text box selected ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Before I downloaded the update I called tech support and they reassured me that there wouldnt be any issues if you update your drivers and video card drivers, so I did them all.  Still happened anyway so something definitely has changed.  The SEH error I cant remember what I did to trigger the error but I know from using the undo button on the second shut down it literally just closed up chief like I X'd out of it to close it for the day.  I had to retrieve the design I was working on through the arch auto save method.  No fun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm suspecting a combination of the video card upgrade and the Chief upgrade... I am getting some bizarre 3D stuff going on.  And the program just shutdown AGAIN while working in 2D.

 

I am now working on a project in my other CAD program and I am not have any of these issues with the 3D renderings in that program but my screen did go blank when I did a quick animation and stayed blank until I clicked on the screen with my mouse, then the program came back???

Share this post


Link to post
Share on other sites

How many who are having problems also installed the recent Twin Motion update???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, it doesn't appear to be Twin Motion...  I completely uninstalled TM and Chief is still shutting down without my permission.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, parkwest said:

How many who are having problems also installed the recent Twin Motion update???

 

Me, no problems here.

 

DJP

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, DavidJPotter said:

 

Me, no problems here.

 

DJP

 

Thanks, David 

 

Looking forward to see what tech has to say in the morning...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Such behavior is commonly caused by a corrupt software driver. The last time I did have such a problem was back in X1 and I had a corrupt mouse driver which when updated the unwanted shutdowns ceased and did not return thereafter. I would check and update those first.

 

 

DJP

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    27994
    Total Members
    6254
    Most Online
    labarchitecture
    Newest Member
    labarchitecture
    Joined