HumbleChief

Occasional Symbol Selection Issue

Recommended Posts

Anyone else seen this behavior? Occasional. Random? Dunno what causes it but seems like switching plan view cures it.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes Larry, I have had similar experiences like that. Even today after placing several area lights in my plan I could not select them by just clicking on them, had to do as you were doing by dragging a selection box over the area light symbol to get it selected. Strange as the light source layer is active and not locked and tabbing did not work either.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This behavior is common when toggling between different plan views. Chief gets bunged up and can't remember what plan view is being used for what, and then starts to apply the settings from one plan view to another. To resolve that issue: from the project browser, just double click the plan view you wish to use, even if its already open, and that will reset it.

Chief has other issues with plan views holding their settings. I'm sure other users have noticed that a plan view may 'jump' to a different default setting when something is imported into the plan using a layer that might not be on in that view. 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, robdyck said:

To resolve that issue: from the project browser, just double click the plan view you wish to use, even if its already open, and that will reset it.

What?!!... jeesh.  I've always resorted to restarting my computer.  Glad to know there's an easier way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, robdyck said:

This behavior is common when toggling between different plan views. Chief gets bunged up and can't remember what plan view is being used for what, and then starts to apply the settings from one plan view to another. To resolve that issue: from the project browser, just double click the plan view you wish to use, even if its already open, and that will reset it.

Chief has other issues with plan views holding their settings. I'm sure other users have noticed that a plan view may 'jump' to a different default setting when something is imported into the plan using a layer that might not be on in that view. 

 

 

Thanks for the tip.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This same thing happens to me also, Larry. Like you, I can't reproduce it and don't know what causes it. When it happens it usually won't allow me to select certain objects but will select objects, like roof planes, that are on an "off" layer. Strange, but happens. I have been closing and restarting also but will try Robert's "fix" next time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, TheKitchenAbode said:

 

Thanks for the tip.

 

1 hour ago, robdyck said:

This behavior is common when toggling between different plan views. Chief gets bunged up and can't remember what plan view is being used for what, and then starts to apply the settings from one plan view to another. To resolve that issue: from the project browser, just double click the plan view you wish to use, even if its already open, and that will reset it.

Chief has other issues with plan views holding their settings. I'm sure other users have noticed that a plan view may 'jump' to a different default setting when something is imported into the plan using a layer that might not be on in that view. 

 

I'll try that as well next time. THANKS

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, TheKitchenAbode said:

Yes Larry, I have had similar experiences like that. Even today after placing several area lights in my plan I could not select them by just clicking on them, had to do as you were doing by dragging a selection box over the area light symbol to get it selected. Strange as the light source layer is active and not locked and tabbing did not work either.

Yeah those are notorious in my plan sets as well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I noticed you have an unusual  amount of plan views open at the same time, you could try and close most of them and see if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    27831
    Total Members
    6254
    Most Online
    Talal1975
    Newest Member
    Talal1975
    Joined