Recommended Posts

Friends I went to open a plan this morning and have found a glitch with the program. Whenever I try to run the program or open a plan it simply does nothing. I have tried to run as administrator, repair the file, verified the update, uninstalled and reinstalled and I am still unable to open the program. No error codes, no dialogue boxes, or any notifications. Support doesn't open for another couple of hours so I thought I would see if anyone here may have a fix or another thought on what I should check to get it running. Thanks in advance for your time. Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you open any plans, new plan etc or is it a single plan file that you cannot open (All or nothing???)

 

DJP

Share this post


Link to post
Share on other sites

unable to open any plans, can't even open the program to start a new plan. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Been using since Version Four, never had this happen nor have I heard of it happening to anyone. Your best bet is to contact Tech Support when they open, sorry.

 

DJP

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you reboot the PC ?

 

was it working yesterday ?

 

did Windows do an update ?

 

can you reverse that update ?

 

Lew

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I have never had a problem like this either. I will be calling when they open. Thanks

 

I have restarted several times, I have been out for 3 weeks so it hasn't been used for a while. Unsure if any updates to windows has caused it since it has been so long. Thanks anyway, I will just wait on support to open. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got a notification that I have windows updated waiting to be installed. Is you PC set to auto update?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

So just to update everyone on what we discovered with this error. 

I updated my signature to reflect the current system I am using!

 

With that being said I was using a Dell Thunderbolt docking station prior to receiving the 49" Dell Monitor in November. The limitations of that docking station would not allow me to have the 3 monitors connected at all times, so I then purchased a Startech.com docking station that would support this setup of monitors. Unannounced to me at the time the station uses Displaylink technology via 2 display ports that when running everything I use besides Chief Architect was working fine. Due to holidays and covid, I returned to work yesterday, and when you open CA the program detects the system is not meeting the minimum requirements to operate. If I disconnect the monitors from the display ports and only use the HDMI connected monitor the program loads and I can then connect the other 2 monitors and use the program. However, I was told that if I tried to render or do some other tasks it would most likely crash the program and would have to restart, thus lose recent work as well possibly. 

 

So if anyone is looking at using a docking station with their setup, I wanted to bring to your attention, the possible limitations of such a setup and a costly miscalculation! 

 

I would be glad to discuss further if needed and am going to start another thread with this information for easier finding in the future for others who may be researching uses of docking stations in their setup. 

 

Hope this helps someone, stay safe, and thanks! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just updated the tags on this thread so if someone thinks I should do something else to make it more visible just let me know. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    29086
    Total Members
    9156
    Most Online
    BobRognlien
    Newest Member
    BobRognlien
    Joined
  • Similar Content

    • By kingsgate
      Hello,
       
      I have the HTC vive, steam set up and am able to tour my projects, but it renders with weird flashes of black, sometimes a rainbow effect, usually fairly blurry. I have all lights, shadows and reflections turned off. Any suggetions on how to fix this? 

    • By CharlesVolz
      OK guys, Kerry Francis of Garage Door Wizard fame emailed me over the weekend and said that he does not plan on improving the program because the demand does warrant the work required. 
       
      However, he is allowing me to sell Version 2.10.0025 of the program that works on with Chief Architect Premier X9 and Windows 10. To keep the cost and trouble down, I will sell the program for Kerry on the honor system. You send me $20 via PayPal to CVRE@sbcglobal.net and I will forward you the program via email. No sharing, warranty, no returns, no crying, no whining. Please let the rest of us know if it works or not on your computer setup by posting on this thread so others can decide whether to buy. 
       
      Upgrades are $20 also since there is no way to monitor registered users. Kerry said that the price back in the day was $35. So it is a good deal. Kerry was nice enough to allow me to distribute this because some of us asked for it. I am just trying to contribute to you guys and gals on the forum who have helped me by participating on the forum.
       
      Regards,
      Charles
    • By KilianDrafting
      Is there any way to access individual user created library items outside of chief to delete corrupted files? I have a detail I added to the library, but I changed some things and added it back to the library with the same name. The new one is good but the old one, every time I click on it, I get an error message. I can't delete it inside chief so I was hoping I could delete it some other way. Any help would be appreciated.