ACADuser

End to End Dimension, Too Small?

Recommended Posts

I use the End TO End dimension on my elevation view elevation lines.

When I try to do the 16" gap for floor trusses the dimension disappears as soon as I release the house button.

It's as if the dim is too small to fit & some setting is removing the dimension.

 

Your thoughts?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I find that when that occurs, I solve that usually by manually placing something there to dimension to (a CAD line, or point) and then move on to something else. I have never complained of it for years because it is so easy to solve.

 

DJP

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are lines there to dim to.

The larger dimensions work fine but the 16" dim fails.

 

post-2435-0-28082800-1437319600_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

How big are your arrows? They look small enough but that may be the cause. If the arrows are larger than the space measured there can be no dimension. Maybe, since you have your dimension text in the dimension line it will not allow it even with the arrows less than the space contained?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I change anno sets to 1/2" which are much smaller.

When I drag I can see the arrows & text for dim and plenty of room.

When I release, the dim dispersal.

 

No more time today so I'll check back tonight.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alan:

 

Where are the floor trusses?  I only see a single story home on a mono slab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alan:

 

I just spotted your CAD lines on the plan.  I have not problems dimensioning across the 16" space with the End-to-End tool.  The best tool for that situation is the Manual Dimensions tool ... it will get them all in one swipe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Curt, Strange that my end to end will not work but the manual dim will.

 

That plan is not the one I was working on floor trusses and I was not the originator of the roof truss question. Just jumped in there & hijacked the thread. :)

 

PS that's strange. I changed the dim arrow type & now working, changed it back to original & it's working too.

Now I can't repeat the failure in this plan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    27499
    Total Members
    6254
    Most Online
    Bren0625
    Newest Member
    Bren0625
    Joined