SPSEngineering

Help Needed on Reproducing m's Structural Standards in Chief Architect?My Fir

Recommended Posts

My firm has structural standards that are normally done in AutoCAD. I want to be able to achieve them in chief architect.

 

This is our section annotation. I was able to create the top but I need help on the triangle on the tail.

image.thumb.png.51c36f8f397a15b8e487186ce052e1a1.png

 

Also, is there a way to change the appearance or display the structural framing members as a polyline in plan view and have them as original in 3D? 

We currently use polylines for our joists, headers, girders, beams, rafters, etc. with a 1" to 3"  Global Line Width and either phantom, continuous, or dashed/hidden line types in AutoCAD.

image.thumb.png.12fceb07804fea0208919dbd3eec829b.png

 

I want to be able to produce our structural drawings like in chief architect instead of going back in forth because I like the auto framing features in chief. 

 

Let me know if additional files are needed for clarity. Or if this is the wrong forum for this topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You may need to wait for the release of X13 for the callout tails but for now you can draw them with cad or import from AutoCad and then keep them blocked in your library or template plan.

 

See Plan Defaults for the 2D framing display :

 

image.thumb.png.6233190a3a24e0af8c60a02bfd73e45f.png

 

Line style and weight/colour can be controlled by layer.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Chopsaw said:

You may need to wait for the release of X13 for the callout tails but for now you can draw them with cad or import from AutoCad and then keep them blocked in your library or template plan.

 

See Plan Defaults for the 2D framing display :

 

image.thumb.png.6233190a3a24e0af8c60a02bfd73e45f.png

 

Line style and weight/colour can be controlled by layer.

Just to add that setting is floor specific.  So you will need to change it on all floors or set it that way in your template before adding any floors.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Chopsaw said:

You may need to wait for the release of X13 for the callout tails...

or X14, or X15 or X16 or.......as Chief has been unwilling to add that simple feature (tails etc. to call outs) for many, many releases. A feature that many would use on every single plan. For now it has to be manually.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    28442
    Total Members
    9156
    Most Online
    lianenouri
    Newest Member
    lianenouri
    Joined
  • Similar Content

    • By mgannage
      I am wondering if there is a way so use Saved Plan View Sets from one plan in another plan without completely redoing my template. Thanks!
       
    • By SNestor
      Is there a way to show the hips/ridges of a roof either above or below using a reference layerset?  Am I missing something?  The edges of the roof appear (see pics) but the hips/ridges do not.  I've tried this with some of the Chief OOB templates...and I get the same result.  
       
      Thanks...
       

    • By YoderW
      Hello!
       
      I'm working on a huge plan right now, and it's starting to run really sluggishly so I decided to take some time out to troubleshoot and clean up the file a bit. I've done a few suggested things (purge unused materials and CAD symbols, for example), and moved on to my layers. When I started the file, I imported all individual layers of the CAD file so I could work on the plan bit by bit, but it also resulted in a lot of unnecessary data being added to the scene. I'm trying to go through and delete all the layers I don't need or have finished with, but most of them won't let me. Some will claim there's still something on them despite nothing showing up when I hit Control+A, and others will switch to "Used in defaults," after I deleted everything on them. But I don't know what that means, and I can't figure out where in the defaults they're being used so I can turn it off.
       
      The layers that claim they aren't empty when they should be are bugging me, too. Control+A, zooming out and dragging a box over the scene never select anything for me to delete, but they still say "in use." I may be able to provide a back-up if necessary, though I'm not sure my company will allow it and, again, it's a very large plan. Can anyone help?
    • By excelnow
      I am initiating a walkthrough  and all my Landscaping layers are not showing up. All the Layers are on in the plan view
      that I initiate it from but they are off in the walkthrough. What am I missing & how do I fix this?
    • By Doug_N
      In doing some ruby stuff to automate information required by building department code examiners, so I wrote a bit of simple code
       
       
       

       
      to get this. 
       
      But I need that in an elevation, not in a plan view.  No joy it seems.  
       

       
      Anyone know why this is?