KellySantaRosa

Render Camera Running Super Slow

Recommended Posts

After I upgraded to x11 the rendering camera has begun to take forever to open up a window, and when I try to use material painter it takes forever to change material.  My computer is a Mac running Sierra.  (See screen shot of specs).  I cleared up some space on HD but didn't seem to affect the speed.  It just started happening, any thoughts?

Thanks
Kelly

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I believe it is related to the file I am rendering.  It is not super complex (plant layer is off, and not a lot going on) but there is something to the file because other more complex files are rendering more quickly.  Not sure if I am still looking for a reply from one of you Chief wizards out there, more of just a head scratcher I guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, KellySantaRosa said:

the rendering camera

 

Are you asking about a Ray Trace? There is no "rendering camera".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many times the objects in the plan are to blame for slowing things down.  If you inputted lots of 3d symbols especially from 3rd party like the warehouse or others it affects. Pdf and png or jpegs also affect it.  And last but not least labels on slows it way down.

 

As a side note.  What “Signatures” above is talking about is very important even if it doesn’t seem to be to you.  Really without having a plan file, screen shot, knowing what software and hardware you are using many are unable to help you and will pass by your request.  They have limited time so will help others who do put everything in their post instead of asking you for them.

 

I hope something here helps.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quote

It just started happening, any thoughts?

 

It could be a number of things...

 

Try turning off undo-redo under your preferences. It's it's set to anything over 3 or 4, that could be why there's a lag. If your machine starts working at lightning speed again with the Un-do re-do off, then you'll know why. It's a memory issue, and nothing to be too concerned about. 

 

Secondly, as mentioned, if you've got a new object in the plan with multiple surfaces, that can really bog down the program. Be careful what you import, especially from the 3d warehouse. They have tons of great models, but if they get into the 10 MB range, take a look and find something with a count thats under 1M. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/7/2020 at 6:09 AM, KellySantaRosa said:

 

Thanks
Kelly

Screen Shot 2020-02-07 at 6.06.53 AM.png

 

 

Put the needed info in your Forum Signature as suggested , this does not included your MAC OS serial No# which I suggest you don't post on Public Forums.

 

M.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    28444
    Total Members
    9156
    Most Online
    Lufunoraf
    Newest Member
    Lufunoraf
    Joined