NCC-1701

Launch Help Slow

Recommended Posts

'Launch Help' seems to take forever to load (about 20-30 seconds or more).  Is it linked to my internet connection? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a million Ben!. After reading the thread, "Run as Administrator" solved the problem. Now runs slick as glass... Not sure why this should be necessary though, this is new hand built computer, CA is the only 'major' program running at present...

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're welcome...yeah, hope they fix it...I think they mentioned running as administrator may make some things not work...haven't seen anyone complain about problems with it though, so it may be fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think we have a fix in the pipeline. I would reccommend not running as admiistrator though as it breaks other things, like drag and drop from explorer onto Chief.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh Crap! Just when I thought life was getting easy... Clean out the pipeline!!! I know you can do it!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

The issue is related to User Access Control (UAC) on Windows - An alternate solution to running as administrator is to install into a folder other than the standard program files directory.

 

As Doug stated a fix, we hope will solve this, has been obtained and we are targeting it for the next update.

 

For those that don't know, UAC is a security measure introduced by Microsoft for windows Vista which caused much angst when initially released. It prevents programs without administrative access from writing to a directory where programs are installed. The idea being that programs that are installed don't ever need to change unless you are reinstalling or upgrading.

 

Data that needs to be changed is stored in a different location.

 

In this instance the help program for X6 (assistant.exe) is opening the help database for read and write access. In reality it only needs read access.

 

At any rate we have identified this as one problem for slow opening help files.

 

Another problem is virus scanners. In some cases real time virus protection can cause slowness as well.

 

The primary cause, we believe, is the bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somewhat related question, but more on Microsoft's side...is there any risk in turning UAC settings to 'never notify'?

Share this post


Link to post
Share on other sites

As Doug stated a fix, we hope will solve this, has been obtained and we are targeting it for the next update.

Thanks, Glad to know you are on a fix!! I can't thank you enough for your responsiveness! Keep up the good work!

Share this post


Link to post
Share on other sites

X6 is a major change. I expect to see bits of problems for awhile. Some will likely be hard for us to fix, while others may not so keep letting us know what is annoying to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    27833
    Total Members
    6254
    Most Online
    jaimeducusin
    Newest Member
    jaimeducusin
    Joined