BillsburgChief

Unable to generate exterior views

Recommended Posts

I am not sure what is happening but I am guessing this file might be corrupt, but wanted to see if anyone has had a similar problem.  Sometimes I can't seem to generate orthographic full overview or any exterior elevations.  I am able to generate perspective full overview and than able to select vector view from that.  Also a lot of times Chief will generate a fatal error "Serious error occurred (SEH)" and crash.  Anyone want to give it a shot?  File is attached.

Thanks, Billy

17-287 Smith.plan

Share this post


Link to post
Share on other sites

What actually happens when it fails and what video card are you running ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can generate views without problems on my system.  I think Chopsaw is on to something with the video card idea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My graphics card is a AMD FirePrp v5900 (FireGL V), I dont seem to have this problem w/ any other files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems to me that it is zoomed in way to much, sometimes I'll just see a line that I cant seem to zoom out of.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Open view and hit F6 key.  It should fill your screen with the captured view.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Side note - I would be careful with that sideway stud idea on the dormers.  That may not have enough R-value to get through an inspection.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, BillsburgChief said:

My graphics card is a AMD FirePrp v5900 (FireGL V), I dont seem to have this problem w/ any other files.

 

Try Updating the Drivers perhaps.....

 

Plan is fine here but I am running a Nvidia GPU and X10.....

 

M.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Javatom - I've tried to fill window (F6) to no no avail.  Most of the time (90%) I try to generate the views it does not work, just blank white screen, other times it generates w/ no problems.  It will also seem to happen if I try to undo a command...  Ughh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Billy,   I was able to open your file on my system in X7 and reproduce your issues.  White screen with Orthographic or Elevation views but no crash or error code.

 

Not likely a video card driver issue but it is a little slow generating even a perspective view for some reason so possibly a memory issue.  How many gigs is your card ?

 

I can bring the plan file forward on my system to see what happen if you like.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Chopsaw said:

How many gigs is your card ?

 

2GB according to the Dell page I found here : ( edit: 4GB according to Billy)

https://www.dell.com/support/article/us/en/19/sln290703/the-hardware-specifications-for-the-precision-t3600-desktop-workstation?lang=en#Video

 

It sounds like the issue some had with ATI Cards early last year but that was in X10 , I think a number bought Nvidia Cards to replace the ATI and had no further Issues. Luckily GPUs have dropped alot in Price since last year.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, BillsburgChief said:

Chopsaw - Thanks for looking in to it, my card has 4095 MB

 

Will a perspective view actually display in Standard render or are you only able to use vector ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chopsaw - Yes I can generate perspective Standard render view (the only view I can generate from plan view) but from the Standard render view I'm able to change it vector.  Just a guess, but do you (or anyone else) think it could be related to the Flemish brick pattern I created on the exterior brick areas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, BillsburgChief said:

Just a guess, but do you (or anyone else) think it could be related to the Flemish brick pattern I created on the exterior brick areas?

 

Not likely but it would not hurt to try swapping that out for something stock temporarily as a test.

 

Just pulled your plan through to X8 and all the elevation and section cameras work as well as orthographic views.

 

Might find the odd little surprise here and there though. 

 

Dormers.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, BillsburgChief said:

Just a guess, but do you (or anyone else) think it could be related to the Flemish brick pattern I created on the exterior brick areas?

 

There is no texture for the Brick only a Pattern , so I would try a standard CA Brick to see if it helps.....

 

Plan is okay in X9 too....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    27602
    Total Members
    6254
    Most Online
    Floriance
    Newest Member
    Floriance
    Joined