Can't play large walkthrough AVI files


pgjacob
 Share

Recommended Posts

I have created a ~3000 frame walkthrough and Windows Media player cannot play it (it will play smaller files of at least 1400 frames).  So I am pretty sure it is a WMP thing.  Is there a program that can handle this, or convert to a different file type?

 

thanks

melissa

Link to comment
Share on other sites

It maybe a memory issue with WMP trying to load a file of that size , perhaps try a different Codec eg XVID or X264vfw, I found both made much smaller Files back in March in this thread.... VideoLan will play both if WMP doesn't, it is also a great free program.

 

https://chieftalk.chiefarchitect.com/topic/17455-x10-windows-7-video-card/?do=findComment&comment=146648

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
On 9/19/2018 at 10:39 PM, Kbird1 said:

It maybe a memory issue with WMP trying to load a file of that size , perhaps try a different Codec eg XVID or X264vfw, I found both made much smaller Files back in March in this thread.... VideoLan will play both if WMP doesn't, it is also a great free program.

 

https://chieftalk.chiefarchitect.com/topic/17455-x10-windows-7-video-card/?do=findComment&comment=146648

 

I've heard about XVID and downloaded it but not sure how to get it to load into my options for a  walkthrough codec in the drop-down menu. Am I supposed to put it in a specific file or folder? Cause it ain't there...

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, DH7777 said:

I've heard about XVID and downloaded it but not sure how to get it to load into my options for a  walkthrough codec in the drop-down menu. Am I supposed to put it in a specific file or folder? Cause it ain't there...

 

It must be installed after downloading , not just downloaded..... then you should be able to change the Codec in Preferences>Render to XVID (or X264VFW if installed)

 

M.

Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, Kbird1 said:

 

It must be installed after downloading , not just downloaded..... then you should be able to change the Codec in Preferences>Render to XVID (or X264VFW if installed)

 

M.

Mick, I figured it needed to be installed after downloading but I'm just not sure how or where I do the install part to get it to show up in my codec options. It is downloaded on to my computer now though... Actually, I think I remember downloading it and it may have had and install step and I did that but if it installed it just went somewhere on my computer. I watched a youtuber and he made it sound as if you download and install and it automatically will appear in your CA ready to be used. That did not happen for me, unfortunately. I need it spelled out for me step by step I guess.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

  • Member Statistics

    30084
    Total Members
    9156
    Most Online
    TonyDW
    Newest Member
    TonyDW
    Joined
  • Similar Content

    • By alexpwalsh
      Whenever I try to do a virtual walk through, I get these random flashes of interior wall and roof layers coming through. It happens with both interior and exterior walk throughts. It looks horrible, see the attached example. I've tried turning off all sorts of layers in the camera view - nothing seems to help and I can't find anyone else mentioning this on here so I figure it must be a setting on my end. Also have tried playing with frame rates and rendering options to no avail. Any ideas?
       
      Version: X12 Premier Student
       

      ext_walkthrough5.wmv
    • By ScottDutcher
      I am having issue with the built in VR viewer, the motion tracking is extremely jumpy and disorienting, It is totally useless for clients as motion sickness sets in with in seconds, I have had to use external programs and they are becoming an encumbering step to the process 
    • By excelnow
      I am initiating a walkthrough  and all my Landscaping layers are not showing up. All the Layers are on in the plan view
      that I initiate it from but they are off in the walkthrough. What am I missing & how do I fix this?
    • By pgjacob
      HI All
      In a video walkthrough (link below) the under cabinet lights are flickering.  These are simple point lights.  Any suggestions?
       
      https://youtu.be/i2o3EN6Trwg
       
      thanks
      melissa
       
    • By pgjacob
      Hi All
      Can't figure out how to apply a backdrop to a walkthrough...
       
      thanks in advance
      melissa