PLANSAHEAD

Lag time on start up

Recommended Posts

Chief 8 is great, I have found it to be the most seamless migration ever and the CAD tools are so much better. Legacy plans also open well for me. However I have noticed a significant lag time opening 8, sometimes as long as two minutes. Has anyone else experienced this? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

These kind of comments are making me jittery about upgrading from X6 to X8. I have noticed that there are is a lot less static over X8 as there've been quite a few posts regarding X8 sluggishness.

I guess it's still an issue.

What system are you using?

Have you gone through all the necessary video card tweaking etc.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

X8 is very good to go with, now, slowness depends on what your computer spec's are. Maybe it's time b/c I don't have slowness anymore, they fixed it. Had to do with to many macro's.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Internet security software was causing me to have slow startup times i changed from bit defender to vipre and that fixed my problems

Share this post


Link to post
Share on other sites

It might not be the anti virus program. when you open Chief , it checks the internet (chiefs website), to see if you are a valid user then opens the program for you. given all the different internet speeds it could take longer for some people. One time Chiefs website shut down and some people couldn't open for them. I think once you open Chief you have about 2 weeks before it check again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    27470
    Total Members
    6254
    Most Online
    CAJNENT
    Newest Member
    CAJNENT
    Joined