kwhitt

Rafter Ridge Broken in Camera View

Recommended Posts

Like the title states a rafter ridge has a break in it in camera view.  It's definitely once piece.  Anyone got any ideas on how to solve this one?  Thanks!01.thumb.jpg.05f5d5576171310d530d7d144ecddff5.jpg02_selected.thumb.jpg.310b429380b1cee75b918805ef6a69e3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe uncheck the box that says "Randomly Display Structural Items".

 

Likely need the plan file to sort that one out if it is even possible.  Do you have a .png material applied ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, Chopsaw said:

Maybe uncheck the box that says "Randomly Display Structural Items".

 

Likely need the plan file to sort that one out if it is even possible.  Do you have a .png material applied ?

Thanks Chop.  Where do I find this "randomly display structural items"?  Preferences?  I looked in the camera view settings and prefs.  Attached is the plan.

CHF_Beacham_Shambaugh_REMODEL_07-17-20.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, kwhitt said:

Where do I find this "randomly display structural items"?  Preferences?  I looked in the camera view settings and prefs

 

That one is right about in the middle of the Comedy section to prevent you from crying by providing a little laugh.

  • Like 2
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Chopsaw said:

 

That one is right about in the middle of the Comedy section to prevent you from crying by providing a little laugh.

Ha ha ha...  Guess I was being a little dense there.  Thanks for wasting my time while searching for this feature ;)  Kevin

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry Kevin.  I thought it may have something to do with a very similar bug report I sent in yesterday but can't quite put my finger on the source of the problem.  It is likely tied to the same reason your walls will not build to the underside of the v-joint. Potential workarounds would be to drop the ridge rafter ~ 5 1/2" or replace it with ceiling beam or p-solid.

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Chopsaw said:

Sorry Kevin.  I thought it may have something to do with a very similar bug report I sent in yesterday but can't quite put my finger on the source of the problem.  It is likely tied to the same reason your walls will not build to the underside of the v-joint. Potential workarounds would be to drop the ridge rafter ~ 5 1/2" or replace it with ceiling beam or p-solid.

 

 

 

Thanks Chop.  You realize I was kidding, right?  In fact, I am still laughing about it.  Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, kwhitt said:

Thanks Chop.  You realize I was kidding, right?  In fact, I am still laughing about it.  Kevin

 

Yes I caught the wink, but unfortunately someone else did not.

 

If you don't get a good answer here in a reasonable time frame I think that plan file should go to tech support.  If I have time later I will read through your other thread to see if I can come up with another idea.

 

If you add an air gap below your rafters it will allow the ridge beam to fill in but it also makes the wall issue worse... :wacko:

 

image.thumb.png.29a3b3fc3f89f6aaacf0a54877f35e11.png

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Chopsaw said:

 

Yes I caught the wink, but unfortunately someone else did not.

 

If you don't get a good answer here in a reasonable time frame I think that plan file should go to tech support.  If I have time later I will read through your other thread to see if I can come up with another idea.

 

If you add an air gap below your rafters it will allow the ridge beam to fill in but it also makes the wall issue worse... :wacko:

 

image.thumb.png.29a3b3fc3f89f6aaacf0a54877f35e11.png

 

Thanks Chop.  I may just redraw them with a polyline solid.  Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Kevin,  I got it......

 

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use a roof beam for all my ridges, the ridge setting I use for the blocking if needed

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Chopsaw said:

Hi Kevin,  I got it......

 

 

Thanks Chop.  At least I will be able to save an image if needed before it reverts back.  I appreciate the video.  Kevin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    28426
    Total Members
    9156
    Most Online
    JosephIM
    Newest Member
    JosephIM
    Joined