Column location issue


Rpadge
 Share

Recommended Posts

Yes there seems to be an unaddressed issue with 2D Cad Blocks when an x or y origin offset is used with the symbol.

Maybe one of the symbol guru's could comment as I am not sure that we should need to monkey around with the cad block for a situation like this.

 

However in this particular situation it does not seem to be necessary to use the offset when the columns are manually placed. ?

Link to comment
Share on other sites

My problem was I did not modify the offset value. I placed one column from the library, then copied/multiple copy etc it until they were all placed.

 

All but one of mine had the 7" Y offset, just like the plan attached above -- but I never changed the offset.

 

Support, of course, thought otherwise.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Chopsaw said:

Eric,  are you saying that somehow the symbol offset became corrupted as it was being copied / distributed about the plan ?  The one in my library seems fine.

 

I cannot remember ever changing a symbol offset, on this or any other symbol.

 

This particular column I use often and copied it to my user library several years ago to make it easy to locate.

 

For columns like this, I would typically place one in plan, locate it, then Copy/Paste in Place, and Point to Point to move into position, or select multiples, Copy/Paste, then Reflect About.

 

The odd thing is there is one column that is correct and unaltered.

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, solver said:

For columns like this, I would typically place one in plan, locate it, then Copy/Paste in Place, and Point to Point to move into position, or select multiples, Copy/Paste, then Reflect About.

 

Yes I think that would be standard operating procedure for most users. It is possible that those tools are causing corruption as I have been experiencing items staying highlighted after using those tools.

 

4 minutes ago, solver said:

The odd thing is there is one column that is correct and unaltered.

 

Did you find one in Robert's file other than the one he pointed out ?

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, solver said:

cannot remember ever changing a symbol offset, on this or any other symbol.

 

From time to time I have found isolated instances of a mismatch between the 2D Block and the 3D symbol and have had to manually change the relationship of such symbols. I do not know if this applies to this post but I wanted to back up Chopsaw in as much as it has occurred in the past and does work in such cases.

 

DJP

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

  • Member Statistics

    30205
    Total Members
    9156
    Most Online
    emmabrownnn
    Newest Member
    emmabrownnn
    Joined