Renerabbitt

SLOWWW plan file suddenly

Recommended Posts

I'd usually struggle my way through this but was hoping someone can help me out. This .plan file came to a screeching hault seemingly overnight. Every time I change anything in 3d it rebuilds at an extremely slow rate, unbearably slow.
Any help appreciated.

LV-N.plan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rene - Runs fine on my Spectra 360, just kidding. Yes it does run slow. Did a quick look and it's somewhere in the interior finishing elements, furniture, cabinets, etc. If I turn those display layers off it runs fine. Might be a model or a very high resolution texture. Will keep exploring if time permits.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rene - it looks like a cabinet you have with a fancy door system, does the material GOODWOOD RESAWN OAK -TURNED make sense. Something wrong there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems to be a few more items, bathroom vanity and a shelf unit in the shower. As I delete these items things keep getting faster.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The two Pantry's, bathroom vanity and shower shelf are where the problem is. Once I deleted them the plan runs as I would expect on my Spectra 360. On your system it should be fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, TheKitchenAbode said:

The two Pantry's, bathroom vanity and shower shelf are where the problem is. Once I deleted them the plan runs as I would expect on my Spectra 360. On your system it should be fine.

You're the man!!
It was the 2 linen closets like you mentioned..THANK YOU!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Renerabbitt said:

You're the man!!
It was the 2 linen closets like you mentioned..THANK YOU!!!!

 

You are very welcome Rene.

 

Fortunately your plan was not overly complicated so it was not too time consuming to narrow it down.

 

Cheers,

Graham

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, TheKitchenAbode said:

 

You are very welcome Rene.

 

Fortunately your plan was not overly complicated so it was not too time consuming to narrow it down.

 

Cheers,

Graham

I was just getting started on it..and it is a full home remodel ..was confusing to me that it suddenly came to a crashing hault. I had at least a couple sessions with those cabinets so I don't know what changed. Thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Renerabbitt said:

I was just getting started on it..and it is a full home remodel ..was confusing to me that it suddenly came to a crashing hault. I had at least a couple sessions with those cabinets so I don't know what changed. Thanks again

 

The only time I have had something like that is if I've used a high resolution texture and then in the texture DBX I had set the size to something like 1/16" X 1/16". As you can surmise, replicating a very high resolution texture that many times over say a 10 sq.ft. surface is a lot of work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Rene, 

 

Your problem isn't the 3D object themselves but rather the material definition and the "alder_full" pattern you're using.  Just the front elevation of that one hall pantry cabinet alone is producing 62,000 lines.

Share this post


Link to post
Share on other sites

By the way, your issue is just being exacerbated astronomically by the fact each one of those doors has roughly 2,000 faces.  If one single projected plane is producing 62,000 lines, imagine all the lines being produced in a full 3D view.  YIKES!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Alaskan_Son said:

By the way, your issue is just being exacerbated astronomically by the fact each one of those doors has roughly 2,000 faces.  If one single projected plane is producing 62,000 lines, imagine all the lines being produced in a full 3D view.  YIKES!!

All makes sense to me, just not sure what happened ..one day was working fine and the next was crashing,,,no changes in between..even went back a version and the same problem existed. I think maybe a material file got replaced at its core location.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    28415
    Total Members
    9156
    Most Online
    HeartAlba
    Newest Member
    HeartAlba
    Joined