SNestor

Pony Wall - Materials Defect Issue

Recommended Posts

I'm not really sure how to describe this issue so I have attached a video which better explains it.  

Here is video link:  

 

 

I'm wondering if any of you out in Chief world can recreate what I am experiencing with Chief Pony Walls.  

 

- Create a pony wall

- save the wall to the library

- in the library, right click on the saved wall - open it and change one of the materials.

- Now...draw the pony wall in plan.  It should appear defective...see pic attached. 

 

2019-12-20_14-51-53.thumb.png.ce91dfbbfd3ecb22c51def5d1e7dc79c.png

 

Watch the video to see exactly what I do and what happens.  Maybe I have a video card issue?  Wondering if someone could try to recreate and report back.  

 

Thanks and Merry Christmas to all!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe attach a plan with your modified pony wall that we could then add to the library.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, solver said:

Maybe attach a plan with your modified pony wall that we could then add to the library.

I can’t attach a plan - not at my computer.  However- trust me it has nothing to do with a plan or template.  Just watch the video...and attempt to duplicate it on your system and report back.  Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's the wall, not the plan or template. My pony walls don't show the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, solver said:

It's the wall, not the plan or template. My pony walls don't show the problem.

Eric - thanks for testing this out.  For me it’s not “the” wall...this happens to any pony wall I create and then edit in the library.  Just wondering why...is it Chief or something I’m doing wrong.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK -- I was expecting you to add a default pony wall to your plan and then to the library, but you went through changing it so I thought that was important.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Steve, you know I'm not the brightest bulb in the box, I followed your video (I'm pretty sure) modeled the pony wall same as you saved it to my library drew the plan, looked good. Selected the wall in my library, right clicked opened object changed the cap to bright white, drew 4 new walls they look just fine????? It is a curiosity for sure!

Pony wall.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Evolution said:

Steve, you know I'm not the brightest bulb in the box, I followed your video (I'm pretty sure) modeled the pony wall same as you saved it to my library drew the plan, looked good. Selected the wall in my library, right clicked opened object changed the cap to bright white, drew 4 new walls they look just fine????? It is a curiosity for sure!

Pony wall.png

Bob - Thanks for giving this a look and feedback.  I haven’t a clue what is causing this.  I’ve reported to tech support and they seem stumped.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Attached is a plan file that shows the original pony wall...and a wall that shows what happens after saving the original to the library, then opening that wall in the library to edit it...changed the siding material.  You will see the result.  Wacky...

 

If I don't change any material in the library...the wall works well...no issues.  It only gets corrupted if I edit the object in the library.  

 

Any idea why this happens?  

 

Plan file:  Pony Wall Example Plan.plan

 

Result:  

2019-12-20_21-38-16.thumb.png.443f83273ad7d3d9331f86c64840577c.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I imagine you noticed the missing defaults.

 

ct1.thumb.png.b93c01d0defa38f3c40d7d838dc0a7c4.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, solver said:

I imagine you noticed the missing defaults.

 

ct1.thumb.png.b93c01d0defa38f3c40d7d838dc0a7c4.png

Eric - yes, this is what happens to the library object when edited in the library.  If you watched the movie I made I showed this.  
 

My question is...why does making a change to a material wipe out all of these predefined materials and corrupt the object.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, solver said:

Watch on YouTube: http://youtu.be/SOTjK0e3vHg?hd=1

 

 

 

 

 

 

Thanks for taking the time to investigate this issue Eric.  At least I know I don’t have a hardware issue on my end.  It seems to be an software issue with Chief.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't believe it has anything to do with what Chief Template you are using.  Attached is a video showing me creating a pony wall using a template from X9....same problem.  

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not the template, but the wall that the template contains.

 

My default pony wall -- changed from the Chief default, does not exhibit the problem.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/21/2019 at 12:28 PM, solver said:

 

 

I think I've uncovered a real big software issue with Chief.  I've reported it...so, I'll let you know what they come up with.  Thanks for taking the time Eric!

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE:  Chief has been able to duplicate the issue and are researching it.  So...I guess that's good news.  At least I know it's not me :huh:

 

I was told the temporary solution is to not edit walls in the library...

 

Hopefully they get it fixed soon.  

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, SNestor said:

UPDATE:  Chief has been able to duplicate the issue and are researching it.  So...I guess that's good news.  At least I know it's not me :huh:

 

I was told the temporary solution is to not edit walls in the library...

 

Hopefully they get it fixed soon.  

Steve, that's curious though? You have the problem when you edit the walls in library, and I'm pretty sure I did the same exact same you did, but when I edited the wall in the library, didn't have the same results? Can't wait to find out what Chief TS comes back with. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Evolution said:

Steve, that's curious though? You have the problem when you edit the walls in library, and I'm pretty sure I did the same exact same you did, but when I edited the wall in the library, didn't have the same results? Can't wait to find out what Chief TS comes back with. 


Bob - watch the videos Eric did.  Seems to have something to do with the default pony wall.  I can’t seem to find the common denominator...to me it doesn’t matter if I create a custom pony wall or use the OOB pony wall Chief includes with their standard templates.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    28149
    Total Members
    6254
    Most Online
    Yusefun
    Newest Member
    Yusefun
    Joined