Sign in to follow this  
Christina_Girerd

Slab running bond block material 45 deg off on top face

Recommended Posts

Why does a slab material have the top face 45 degrees off from the sides?  I was applying a running bond block material and was surprised that it looks incorrect.  Then I noticed that when I opened the Define Material dbx, the preview showed correctly.  I then tried applying it to a polyline solid and it showed correctly.  Is there any reason the slab should show the material differently or is this a bug?  The last image shows the slab on the left and the polyline solid on the right.

2020 10 01 Material angle odd.JPG

2020 10 01 Material angle odd 2.JPG

2020 10 01 Material angle odd 3.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess it really would not make a difference if it was a "concrete" slab but you may have found an exploitable feature.  Unfortunately not quite suitable for your current project though. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried turning the supposedly correct looking polyline solid 45 degrees, and now that is messed up in the same way.  So it seems the problem occurs when I turn the slab OR the polyline solid any non- right angle.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh...   Solid or Symbol would be the solution I suppose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I duplicated the material, adjusted the angle and put a thin layer on top of the large block to get it to look right. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Member Statistics

    28852
    Total Members
    9156
    Most Online
    CPDesigns
    Newest Member
    CPDesigns
    Joined