Strange Reference Display Behavior


Recommended Posts

Up until recently, my reference display worked great exactly as shown in the help docs and videos. I have no idea what changed, but now it no longer appears in red, but rather in black and anywhere a line on the reference display coincides with a line on the displayed floor, the lines "obliterate" one another and there is no line shown at all. It makes for some very strange views that are uninterpretable, especially when windows are on top of each other. I attached pics to show what I mean. 

 

In my layer display options, the reference display set looks normal. Everything is in red. 

 

How can one "reset" the reference display to work as it does in a fresh plan?

layer_disp_options_normal.jpg

ref_disp_off.jpg

ref_disp_on.jpg

Link to post
Share on other sites

Oh jeez. Yeah that was it, I had to search that in Help to even know that was an option. I must have hit it when toggling crosshairs at some point and never realized.. it's always something silly that causes the hardest head banging. Thanks Eric!

Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Member Statistics

    29816
    Total Members
    9156
    Most Online
    Lineman
    Newest Member
    Lineman
    Joined
  • Similar Content

    • By APTArchitect
      I don't know what I did to make it disappear, but none of my library content is showing up any longer. 
      The library browser window is completely empty.
      I checked the folder path, and that is still correct. All content still exists in the folders I designated. Any suggestions?

    • By msshemwell
      I have two different wall types here for a basement plan I'm working on.  One is an 8" concrete stem wall with a 1 1/2" air gap, 3 1/2" framing, and 1/2" drywall.  The other is a standard interior 6 wall.  I can't seem to get them to play nice in the areas that they merge.  Any help?

    • By Scogginator
      Has anyone had their elevations become corrupted lately? The only fix for me is to open up the elevation and send to layout on some junk page I'm not going to print. This restores the elevation on the elevations page I intend to print. I'm an advanced user and have tried all the visual styles, plot lines, etc.. I feel like this is a hardware issue, driver issue, or software bug.

    • By Noremac
      Hello there!
       
      I'm new to chief as of a few weeks ago. I'm really loving how in-depth you can get with it. Hopefully this isn't to much of a newbie question that is easily answered somewhere else but I have seen anything on it. I'm trying to attach a shed roof to a gable. I have a feeling this is something similar to a porch roof, but after messing with it for a few hours I cant figure it out. 
       
      This is what I'm go
                                    
       
      Here is where I'm at. 
       
      I've attached my plan if that helps!
      I'm using x12 
       
      Thanks!
      -Cam
      Piper_3rd Round 2_4_2021.plan
    • By Creative_Design
      Design / Build firm in Northern NJ looking to hire talented and proficient Chief Architect X12 user for 3D model renderings and detailed floor plans. Will be a remote position. Applicant must have Chief Architect X12 key and own computer. Please send contact information, resume, and portfolio / examples of work to Info@CreativeDesignConstruction.com. Information regarding position and compensation to be discussed with Owner.