Why Am I Having Trouble With 3D Rendering?


michellejensen7
 Share

Recommended Posts

When I did an elevation or perspective, nothing would show up, just a white blank page.  I followed some instructions on the Chief Architect Support page and changed some of my rendering preferences and now I can see the elevations and perspectives but it still doesn't look quite right as lines are missing etc. I've gone to HP.com to update my driver but it says there are no available updates. Not really sure where to go from here..? Do I not have the right requirements? Do I need a new laptop or is it a simple fix?

 

 

Laptop I'm using- HP Pavilion dv6 Notebook PC, Windows 7, 64-bit, 8GB

 

Microprocessor- Intel® Core i7-2670QM CPU @ 2.20GHz

 

Graphics Device 1- Radeon HD 6770M

 

Graphics Device 2- Intel® HD Graphics Family

 

 

Any input would be great!

 

Michelle

Link to comment
Share on other sites

right click on your desktop and look for a menu item referencing your video card.  You have to open it and

in one of the tabs it will have an option to associate it with certain programs.  These(my) instructions are general

you will have to work your way through what you see.

Link to comment
Share on other sites

Michelle, in Preferences you can check which video card you are using. Radeon should have an app to choose with software programs use its card. You can also check to make sure your Intel driver is up to date; a good idea too for your Radeon driver.

 

Finally, you can force Chief to use one of the video cards by right clicking on Chief's icon and select your video card.

post-14-0-78798400-1423665739_thumb.jpg

post-14-0-30540600-1423666235_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Here is an article from HP on this topic. I hope it helps.

 

http://support.hp.com/us-en/document/c03048374

 

Unfortunately 3D graphics and hardware have always been a weak link in computers. We work really hard to try to make them work right. In fact a couple of the guys were working really hard to try to find a solution to a problem with Intel graphics yesterday.

 

It is our desire to make every graphics card work as well as we can. Thanks for the information on your system it helps us to better understand the problems that you and likely many others are having.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

  • Member Statistics

    31767
    Total Members
    9156
    Most Online
    isaachan
    Newest Member
    isaachan
    Joined
  • Similar Content

    • By Elopez
      Hello, I'm new to chief architect and I'm trying to use this sink that I wants in my model but is not in the library so I have to download it from the website. But when I do it comes out in 2D and the 3D one doesn't come out like I want. I have downloaded the sink in drawing DWG, OBJ and I don't know what to do. The pictures at the bottom are the sink and what I get when downloaded.   sink 
        DWG
         OBJ 
    • By Danielle_AZL
      Hello,
       
      I have come across a lot of matterport ads, but it does not seem to work well with CA without a lot of converting of files. What do other CA users use that is an alternative to matterport?
    • By ericepv
      Floor plans and renderings from a Rochester, NY based company available for remote work. I am a long time Chief user (X6 to X14) and have worked for many commercial and residential clients across North America. You can view samples of my work on my website, Houzz profile  or my YouTube channel.
       
      Please contact me directly at 585-441-5291 EST or by email: eric@epvisualz.com.

       


    • By basilbabaa
      SITUATION:  X13 3D renders, when compared to X12, appear blurred, washed out, less vibrant in quality and the vector renders have excessive line weights in X13
       
      Rather than hijack a previous topic thread, I am starting this topic as a result of a side conversation that emerged here-in:  
       
      It appears that there are others experiencing this same issue, and so I thought I would begin this here in it's own topic thread.  
      Here is a Dropbox link to image and video files (generated on both a i9 and M1 Pro Max chips) depicting the issue: https://www.dropbox.com/sh/9zt4tagbuhsfkbi/AABsTnIW6DjT5uExeP6e5mcAa?dl=0
       
      As a note, I have already opened a support case with Chief Technical Support and they have graciously offered to look into it:  
       
       
      If anyone else is noticing lesser quality output with 3D rendering in X13 as compared to X12, perhaps we can share our experience and thoughts here as well as with support towards a workable solution.
    • By lashleydesign
      Hello All, 
       
      My name is Lauren Brantley, I am located in the heart of Virginia I specialize in 3D visualization/rendering services. 
      CLICK HERE to watch a video on my processes 

      To know more about my services CLICK HERE 
       
      I would love to connect on social as well you can find me @lashleydesign on all social networks.