Changing symbol 2D block not working


MartyBoyd
 Share

Recommended Posts

Hi,

I managed to change the look of the window symbol in plan view put it is now inserting the window offset from the wall in 3D.
Just took a simple window, converted to symbol and assigned none to 2D block. (also tried with other Cad block with same results)

See included images. Have inserted both type of windows, the one not in the wall is the new symbol.

Chief Architect x12

Please help.

Thanks

CA Plan Symbol 1.png

CA Plan Symbol Dialog.png

Link to comment
Share on other sites

Marty, 
Not to dissuade you from pursuing a custom 2D block, but just in case you don't understand... Eric is trying to show you that you can get the look you want in your custom symbol by simply by turning off the window layers for Interior Casings and Exterior Casings...and may as well turn off Opening Header Lines as well.

Sorry...I can't offer you a solution on the use of a custom 2D block with regard to 3D window placement, but I've played with creating new windows in the past and it is very fidgety to get things right. You can do it, but it takes a chunk of time messing around with various settings.  Have a look at videos about custom windows on Alaskan Son's youtube channel

Link to comment
Share on other sites

I only have a moment before I have to get to work here so I'll have to make this brief...

 

Chief gives us Window Symbols but those symbols always mount TO the wall (i.e. they hang on the wall.  They are not inserted into the wall.   If you want to use a window symbol you have to Open Symbol (not Open Object) and adjust the Y Position Origin Offset. 

 

I personally prefer to use a normal Fixture Symbol set to Inserts Into Wall.  You use the Depth setting under the Inserts Into Wall option instead of a Y offset.  Because the fixture symbol is actually inserted into the wall, the CAD Block moves with it, and you have the added benefit of a fully customizable Wall Cutout Polyline.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Can't believe this still hasn't been fixed. So close but yet.

The function of importing "Window Symbols" should not be available if it can't work correctly.

Can't imagine anyone using this function if the new windows don't display correctly in plan view.


If anyone from Chief Architect is listening please, please fix this. I'm sure this would make a lot of people happy.

 

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

  • Member Statistics

    31602
    Total Members
    9156
    Most Online
    1badbear
    Newest Member
    1badbear
    Joined