coltonbroadbent

Black Spots In My Ray Trace

Recommended Posts

I have been using chief architect for months now, and recently there have been black spots when I ray trace on my current plan. Here is a picture of it, does anyone know how to fix it? It is still this way after 22 passes.

 

 

post-14082-0-35967000-1477087506_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Off the top of my head: 1) graphics card issue (driver or the card itself)
​2) Photonmapping is off, or material definitions are wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my experience, inadequate lighting is often to blame. Have you included additional light sources?

Share this post


Link to post
Share on other sites

From looking at your example, I don't see any black dots.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried raytracing to a file instead of to the screen? That may help diagnose whether it's a graphic card / display driver issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now

  • Member Statistics

    27357
    Total Members
    6254
    Most Online
    MarkMMV
    Newest Member
    MarkMMV
    Joined
  • Similar Content

    • By GCCISarah
      Hi everyone-
       
      In the last several plans I have created in chief X11, using a Camera View with a Reference Display of the As-Built, I have the As-Built Reference Display file set to render as a Glass House view. The Glass House referenced model displays, but without any of the dark outlines to show the features of the model. I have included an image of a remodel I am working on currently, where the referenced As-Built shows as a faint blue shape. Nothing like the examples Chief gives of a reference display, below.
      Any thoughts on what setting I might be able to change to get the 'outlines' back. I have also included an example image from Chief I found online, which has the desired 'outlines' in black.
      This does ONLY happen when I'm using Glass House View as a *Reference Display* in the plan I'm working on. If I were working on a plan and change the rendering technique to Glass House, the outlines are visible. This only happens in Reference Display.
          
       
    • By LeeDrafter
      Hi All, I am trying to achieve a ray trace with a tree in the foreground that sort of frames the picture. Attached is an example of my goal- I did not create the attached jpg. I am getting close by placing a tree close to the camera but mostly out of view, but every tree I have tried is blurry. See the saved camera in the attached file. Then I place another big tree closer to the house to create a shadow on the house/driveway. I will crop that tree out of the final picture. Are there any trees CA has that you recommend for close-up high resolution (5500x3200 pixels) ray trace? I found a thread from the old Chief Talk where they had a similar problem and Larry Kumpost  suggested a high res tree, but I don't know where to find one. Here is the old thread http://www.chieftalk.com/showthread.php?34289-Exterior-Critique&highlight=trees+foreground. Thank you in advance!

      THE ADLER RENDERING.zip
    • By GCCISarah
      Hi everyone-
       
      In the last several plans I have created in chief, using the reference display in a 3D view (referencing an as-built plan overlayed onto the remodel plan) with Glass House View, the Glass House View is very transparent, with no 'outlines' around the items in the drawing.
      It makes it quite hard to see what the existing vs. remodel.
      Any thoughts on what setting I might be able to change to get the 'outlines' back. I'll attach a photo of a kitchen I'm working on currently below, showing how faint the Glass House View is, vs. an example photo from Chief I found online, which has the desired 'outlines' in black.
      This does ONLY happen when I'm using Glass House View as a *Reference Display* on the referenced plan. If I were to delete the reference display plan, and just change the rendering technique of the Plan file I'm working on to Glass House, there is no problem. The 'outlines' show as desired. 
       

    • By GCCISarah
      Hi all,
      All mirrors from the catalog(s) that I am placing show a bright yellow cast and pixels on the reflective surface of the mirror itself. The mirror IS reflecting the room around it, but the bright yellow color and pixelation never resolves itself. The first photo is the 'Standard' camera view rendering technique, where the yellow is at its brightest. The second attachment is 'Physically Based' rendering technique, where the yellow is faded a bit.
      I had no problems in X10, but this issue has been in all of my plans so far using X11.  
       
      Any thoughts? The mirror material is set as a 'Mirror', with 100% reflection. I've not changed any defaults, preferences, or qualities about the mirror material or camera views that I could think would affect the reflective quality. Help appreciated.